بکارگیری هوش مصنوعی ارزان ترین راهکار افزایش بهره وری در آینده
چهار شنبه 3 بهمن 1403
تعداد بازدید: 130
زبان : فارسی
دسته بندی : عمومی
نویسنده خبر :
پدر علم نوین گردشگری جهان گفت: درک ضرورت سرمایه گذاری در بخش هوش مصنوعی مهم ترین نیاز حوزه سرمایه گذاری است.
پرفسور محمد شریف ملک زاده در دومین همایش ملی توانمندی ها و چشم انداز شرکت های دانش بنیان گفت: اگرچه در چندسال اخیر شرکت های دانش بنیان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی به ویژه در بخش ارتباطات و مخابرات دستاوردهای قابل توجهی داشته اند اما دانش بنیان ها نیم درصد اقتصاد ایران را پوشش می دهند که این عدد در کره جنوبی 29 درصد و میانگین 10 کشور توسعه یافته حدود 20 درصد است .
وی خاطرنشان کرد: به عبارتی سهم دانش بنیان ها از اقتصاد کشورهای توسعه یافته 40برابر ایران است و این درحالی است که در کشور ما سهم شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص کشور عدد قابل توجهی است.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اینکه براساس داده های صندوق نوآوری و شکوفایی سهم کنونی شرکت های دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است، اضافه کرد: براساس سیاست های کلی علم و فناوری در افق 1404 سهم تعیین شده تولید ناخالص داخلی از فناوری و اقتصاد دانش بنیان 50 درصد تعیین شده است که سهم 10 درصدی GDP از فناوری های پیشرفته و 40 درصدی برای سایر فناوری ها است.
ملک زاده در ادامه افزود: براساس اطلاعات جدید مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور پیش بینی می شد سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در پایان برنامه پنجم توسعه به سه درصد افزایش یابد اما پس از پایان اجرای این برنامه این سهم تنها به حدود نیم درصد رسید.
وی بیان کرد: در حوزه عربی خلیج فارس 4 تریلیون دلار صندوق ذخیره ارزی وجود دارد و در دینا به عنوان مهم ترین بانک محسوب می شود و شرکت های فعال حوزه فناوری و انرژی وری سهمی در این صندوق دارند.
پدر علم نوین گردشگری جهان معتقد است که اگر ایران با این استعداد و این حجم از دانشگاه ها و علاقمندی های بخش خصوصی اما با این نگرش پیش رود شکاف عمیقی بین ایران و کشورهای همسایه جنوبی در 20 سال آینده ایجاد می شود.
ملک زاده خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کشورهای حاشیه خلیج فارس با بکار گیری هوش مصنوعی در صنایع و دیگر حوزه ها قصد دارند آینده خود را تا حد امکان از وابستگی به سوخت های فسیلی به استفاده از فناوری نزدیک کنند.
وی افزود: این امر موجب افزایش بهره وری، پایداری صنعتی، ارتقای اقتصاد دانش بنیان و نیز کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خواهد شد.
ملک زاده معتقد است که بکارگیری هوش مصنوعی ارزان ترین راهکار افزایش بهره وری و کارایی در آینده خواهد بود و در راستای بهبود کیفیت خدمات، کاهش هزینه ها و ایجاد نوآوری های جدید کمک کننده خواهد بود.
برچسب ها :
مطالب پیشنهادی از سراسر وب