بیکاری وکلا؛ پیامد سیاست های ناکارآمد است/ وضعیت نگران‌کننده کارآموزان و وکلای جوان

    
تعداد بازدید: 212
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
    
نویسنده خبر :
عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری منطقه فارس، با تأکید بر نقش راهبردی نهاد وکالت در احقاق حق و حقوق شهروندی، گفت: حرفه وکالت یکی از ارکان بنیادین نظام قضایی و حقوقی کشور است؛ اما متأسفانه در سال‌های اخیر به‌واسطه سیاست‌گذاری‌های فاقد پشتوانه کارشناسی و وضع قوانین نامتناسب ، این حرفه با چالش‌های عمیق و نگران‌کننده‌ای مواجه شده‌ است.

به گزارش افسانه آنلاین، علی شایان‌منش با اشاره به داده‌ها و شواهد میدانی، درمورد وضعیت نابسامان معیشتی وکلا به خصوص وکلای جوان افزود:امروزه با تعداد قابل توجهی از وکلا مواجهیم که به دلیل اشباع بازار کار و فقدان فرصت شغلی و بیکاری ،ناگزیر به تغییر مسیر شغلی و اشتغال در مشاغل غیرمرتبط شده اند؛  این وضعیت نه یک هشدار که یک واقعیت تلخ است.

وی ادامه داد: افزایش نامتوازن تعداد دانش‌آموختگان حقوق، توسعه نامتناسب واحدهای دانشگاهی بدون توجه به ظرفیت بازار کار و رقابت فرساینده و نابرابر میان وکلا، وضعیت اقتصادی و معیشتی این قشر را به‌شدت تضعیف و در نهایت عدالت اجتماعی را با تهدید جدی مواجه کرده است.

شایان‌منش با اشاره به تصویب و اجرای قوانین بدون تحلیل کارشناسی و بازبینی علمی از جمله «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار»، بیان داشت: چنین قوانینی، بدون ارزیابی واقع‌بینانه از ظرفیت اشتغال و بدون هماهنگی با نظام حرفه‌ای کانون‌های وکلا، تنها بر افزایش کمی تمرکز داشته  که همین امر موجب بی‌نظمی، سرگردانی و چالش‌های اجرایی فراوان در فرآیند پذیرش و آموزش کارآموزان شده است.

وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده کارآموزان و وکلای جوان اظهار داشت:فقدان یک نظام آموزشی استاندارد، نبود حمایت مالی و عدم تعریف مسیر حرفه‌ای روشن، باعث شده بسیاری از کارآموزان پس از دریافت پروانه، بدون درآمد کافی، تحت فشار روانی و مالی قرار گرفته و دچار سرخوردگی شوند.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری منطقه فارس یادآور شد: به واسطه دوران مسئولیتم در کانون وکلا بارها شاهد مراجعات و درد دل‌های تلخ همکارانی بوده‌ام که با چشمانی نگران ناگزیر از کانون تقاضای کمک و حمایت مالی برای تامین حداقل‌های معیشتی داشته اند و کم نیستند وکلایی که از عهده پرداخت اجاره دفتر، بیمه و سایر هزینه‌های پایه‌ای برنمی‌آیند. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار ارائه خدمات حقوقی باکیفیت را داشت و شاید فردای نهاد وکالت با این روند بعنوان حرفه ای پرهزینه و‌کم درآمد به بحرانی اجتماعی و صنفی بدل گردد

شایان‌منش تصریح کرد: بیکاری وکلا را نمی‌توان صرفاً یک مسأله صنفی دانست. این موضوع تبعات چندوجهی از احساس عدم امنیت شغلی گرفته تا مهاجرت، تغییر مسیر شغلی، از بین رفتن سرمایه‌های آموزشی و حتی نارضایتی اجتماعی دارد.

این وکیل دادگستری تأکید کرد: برون‌رفت از وضعیت فعلی نیازمند اصلاحات بنیادین و هماهنگ هر چه سریع تر در سیاست‌ها و قوانین مرتبط با حرفه وکالت است؛ اصلاحاتی که با مشارکت فعال کانون‌های وکلا و نظر خبرگان حقوقی و‌اقتصادی تدوین شود و بتواند علاوه بر حفظ شأن حرفه وکالت، امنیت شغلی و کیفیت خدمات حقوقی را نیز تضمین کند. در غیر این صورت، تداوم این وضعیت آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به فرد و جامعه تحمیل می کند.

انتهای پیام/

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

گزارش تصویری این خبر

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

امنیت غذایی با افزای ...

مدیر امور فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی خود ...

افزایش مبتلایان کرون ...

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی ۷ ...

“ گروه تجاری مهدی “ت ...

گروه تجاری مهدی تولید کننده تیرچه، بلوک و فوم با ب ...

هجوم فارغ التحصیلان ...

«افسانه آنلاین» از مشکلات شغل آرایشگرا ...

استقرار کمپ خونگیری ...

مسعود ترابی، مدیرکل انتقال خون استان فارس گفت: در ...

ريل گذارى خط دو مترو ...

* فاز اول حفاری و تونل خط ۲ قطار شهری امروز در ایس ...

حضور فعال پتروشیمی ش ...

شرکت پتروشیمی شیراز، از شرکت‌های پیشرو در صنع ...

رصدآنلاین خوردروهای ...

رصدآنلاین خوردروهای فاقد معاینه فنی* طرح LEZ در کا ...

پیام مدیرعامل شرکت پ ...

مهندس احمدرضا حیدرنیا مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز ...

نظرات