درگیری ۱۰ شهرستان فارس با ملخ صحرایی

    
تعداد بازدید: 6518
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
    
نویسنده خبر :
تاکنون در ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی استان فارس مبارزه با ملخ‌های صحرایی صورت گرفته و این آفت تاکنون ۱۰ شهرستان را درگیر کرده است. 

ملخ‌های صحرایی مهمانان ناخوانده‌ای هستند که از سال گذشته در ایران حضور پررنگ‌تری داشتند، این ملخ‌ها از شبه جزیره عربستان، امارات و عمان به سمت ایران حرکت کردند و چندین استان را در فصل زمستان درگیر کردند.

امسال نیز این ملخ‌ها دوباره از اواخر آذرماه وارد ایران شدند و در حال حاضر 5 استان هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و خوزستان با این آفت درگیر هستند. در ابتدای ورود این آفت استان کرمان نیز در شمار استان‌های درگیر بود اما براساس آخرین خبر سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون 5 استان فقط درگیر هستند.

 براساس اعلام سازمان حفظ نباتات کشور سال گذشته 750  هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی سم‌پاشی شده که امسال با توجه به هجوم ملخ‌ها پیش‌بینی می‌شود به بیش از یک میلیون هکتار برسد.

6 استان جنوبی درگیر با آفت ملخ

به گفته محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تا 9 فروردین ماه امسال مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح 45 هزار هکتار از اراضی استان‌های جنوبی کشور انجام شده است.

همچنین به گفته سعید معین، مدیر مبارزه با آفات عمومی حفظ نباتات کشور احتمال افزایش مبارزه با ملخ صحرایی بیش از یک میلیون هکتار نیز وجود دارد و استان‌های هرمزگان، بوشهر و فارس بیشترین میزان مبارزه با ملخ را داشته‌اند.

وی در بازدید از اراضی استان فارس در ابتدای فروردین ماه گفته است « برای مرحله نخست مبارزه با آفت ملخ  20 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که حدود 17 میلیارد تومان به استان‌های درگیر و مابقی به امور سم‌پاشی و تجهیزات مقابله با آفت اختصاص یافته است».

مبارزه با ملخ در 5 هزار و 600 هکتار در فارس

حمیدرضا دبیری، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس میزان مبارزه با ملخ در سطح استان را 5 هزار و 600 هکتار اعلام می‌کند که این آفت تاکنون 10 شهرستان را درگیر کرده است.

به گفته وی در حال حاضر غیر از 2 شهرستان لامرد و مهر که پوره‌های ملخ در آن متولد شده و تراکم جمعیت در آنها وجود دارد دیگر شهرستان‌های درگیر وضعیت کنترل شده‌ای دارند و  در حال حاضر ریزش جدید از خارج از استان یا خارج از کشور وجود ندارد.

براساس اظهارات دبیری عملیات پایش و ردیابی در 220 هزار هکتار در استان انجام شده و تاکنون شهرستان‌های لامرد، مهر، لارستان، خنج، کازرون، گراش، ممسنی، قیروکارزین، فراشبند و فیروزآباد با این آفت درگیر شده‌اند.

خسارتی به مزارع کشاورزی و باغی استان وارد نشده است

به گفته وی با توجه به پایش‌های مداوم و سم‌پاشی‌های انجام شده خسارتی به اراضی کشاورزی و باغی استان وارد نشده است. مدیر حفظ نباتات استان فارس همچنین از کشاورزان درخواست کرد روزانه مزارع و باغات خود را بررسی کنند و در صورت دیدن آفت به نزدیکترین ایستگاه جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

براساس اظهارات کارشناسان سازمان حفظ نباتات طول زندگی هر ملخ حدود 2.5 ماه است که در این مدت حدود 250 تخم می‌گذارد، ملخ‌ها در حالت تجمعی تمایل به پروازهای طولانی مدت دارند و حداقل صد متر ارتفاع می‌گیرند و با نیروی باد جابه‌جا می‌شوند بنابراین اگر در طول یک روز بتواند دوازده ساعت پرواز کنند و سرعت وزش باد هم مثلا 20 کیلومتر در ساعت باشد  حدود 300 کیلومتر می‌توانند در طول روز جابه‌جا شوند.

منبع: تسنیم

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

گزارش تصویری این خبر

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

چقدر تا خاموشی ها فا ...

*درحالی امروز  در خط زرد هستیم که فاصله چندان ...

خطر حذف لبنیات از سف ...

محمدرضا طاهری: با تصویب افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خ ...

دیدار صمیمی مدیرعام ...

نماینده ولی فقیه در استان فارس با تقدیر از عملکرد ...

برپایی موکب به مناسب ...

مراسم ولادت با سعادت امام مهربانی‌ها حضرت اما ...

نگاهی به آداب ماه مب ...

نگاهی به آداب ماه مبارک رمضان در ابتدای سده‌ی ...

سینما بهمن «کات»

گزارش «افسانه آنلاین» از آتش‌سوزی ...

نباید ورزش گران و لا ...

کنفرانس خبری طرح های ملی «ورزش و مردم» ...

شناسایی دهمین مورد ک ...

 به گفته یک منبع آگاه دهمین مورد کرونا مثبت د ...

نامزد دوازدهمین دوره ...

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ...

نظرات