یازدهمین جشنواره جهادگران علمی و فناوری فارس به کار خود پایان داد

    
تعداد بازدید: 341
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
    
نویسنده خبر :
آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری فارس در سالن همایش‌های شهر شیراز برگزار شد.

معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح دراین مراسم گفت: امروز داده‌های رایانه‌ای از نفت ارزش بیشتر دارد، این موارد با علم به دست می‌آید و با علم هم حفظ می‌شود و مقام معظم رهبری هم به همین دلیل در بحث علم، واژه جهاد را به کار می‌برند.

محمد مهدی نژاد نوری با اشاره به حضور بسیج در عرصه‌های مختلف در مشکلات طبیعی و غیرطبیعی، تصریح کرد: پای کار بودن سپاه و بسیج به معنی این نیست که می خواهد خودش حضور داشته باشد، بلکه سپاه و بسیج در این عرصه‌ها نقش حامی و راهنما دارد.
وی با اشاره به کار بست علم و فناوری، تصریح کرد: پژوهش یا برای حل مسئله یا برای کسب مرجعیت علمی انجام می‌شود.

مهدی نژاد نوری هوش مصنوعی، خودمختاری رباتیک و سایبر را از اولویت‌های علم روز دانست و گفت: علوم انسانی که از جنس علوم‌نرم است، کاربرد زیادی در علوم امروز دارد.

معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه یکی از علوم انسانی که باید بسیار مورد توجه باشد، تاریخ است، تاکید کرد: تاریخ را باید به خوبی برای جوانان توضیح داد تا نوجوانان و جوانان ما به راحتی در دام شبهه‌های تاریخی نیفتند و از تاریخ پربار کشور خود اطلاع داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه برای قدرت اول در دنیا و منطقه شدن، باید قدرت علمی داشته باشیم، گفت: باید 70 درصد فعالیت‌های علمی ما عملی شود تا بتوانیم به این مرحله برسیم.

وی گفت: از طرح‌های جهادی مه قابلیت عملی شدن داشته باشد، پشتیبانی خواهیم کرد.

راه رسیدن به مرجعیت علمی، جهاد علمی است

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور نیز با تأکید بر جهاد علمی افزود: شرایطی که امروز در منطقه با آن مواجه هستیم نهضت و خیزش جدید علمی را می‌طلبد.

روح‌الله رضوی‌نژاد اظهار داشت: دشمنان خباثت خود را جایی نشان می‌دهند که استاد دانشگاه را ترور می‌کنند، در حرم مطهر شاهچراغ (ع) مردم را در حالت زیارت و دعا به شهادت می‌رسانند و در کشورهای فلسطین و لبنان بیش از ۱۵ هزار کودک را شهید می‌کنند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی پرچم خود را بلند کرده و در کمتر از نیم قرن به برکت انقلاب، امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب از نظر علمی به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده است.

رضوی‌نژاد با بیان اینکه آرمان انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی است، گفت: علم، به ایران اسلامی قدرت می‌دهد و به همین دلیل مرجعیت علمی در کلام مقام معظم رهبری تأکید می‌شود و ایشان به حوزه علم و فناوری اهمیت ویژه‌ای می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه اولین جهادی که رهبر معظم انقلاب به آن تأکید فرمودند، جهاد در میدان علم است، بیان کرد: وظیفه سنگینی در دنیای پر هجمه امروز به عهده مسلمانان قرار گرفته است. در کلام رهبرانقلاب به این نکته می‌رسیم که راه رسیدن به مرجعیت علمی، جهاد علمی است و بسیج در عرصه جهاد علمی تکلیف دارد، هر کسی که نسبت به انقلاب اسلامی حس تکلیف دارد در قشر بسیج قرار می‌گیرد و این حوزه شامل اقشار مختلف مردم می‌شود.

علم‌بدون معنویت راه به جایی ندارد

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز هم در این مراسم اظهار داشت: ما ضمن اینکه به تحقیقات کاربردی ارج می‌نهیم و استفاده می‌کنیم، در ایران پس از انقلاب اسلامی به مطالعات بنیادی در باب علم نیاز داریم.

آیت‌الله دکتر لطف‌الله دژکام با بیان اینکه اگر این مطالعات را انجام ندهیم، خطر این است که به راهی برویم که غربی‌ها رفتند و باید یکی بیاید ما را اصلاح کند، ادامه داد: اگر یک دانشمند امروز بخواهد مقاله بنویسد و مبانی الهی را در مقاله‌اش به کار بگیرد، جامعه علمی دنیا آم را پس می‌زند، چون هر چیزی که بوی معنویت می‌دهد، از نگاه غربی‌ها غیرعلنی تلقی می‌شود.

نماینده ولی فقیه در فارس با تاکید بر اینکه علم‌بدون معنویت راه به جایی ندارد، تصریح کرد: بسیج علمی فناوری بایت بحث علم‌و‌ معنویت را جوری شروع کنیم تا فرزندان ما نخواهد در علوم مقلد غرب باشند، چراکه ما برای خودمان در این حوزه حرف‌ها داریم.

فرمانده سپاه فجر فارس در این جشنواره با اشاره به اینکه این نوع جلسات و جشنواره‌ها باعث رونق علم می‌شود، اظهار امیدواری کرد که نتیجه این جلسه باعث رونق علم در سطح اعلای خود در فارس باشد.

سردار یدالله بوعلی افزود: فارس دارای ظرفیت بالای علمی است و ان‌شاءالله همان‌طور که در طول تاریخ در دنیا نقش‌آفرین و اثرگذار بوده هم اینک نیز به نقش خود عمل کند و همان‌گونه که در سطح ملی موفق بوده در سطح بین‌المللی نیز نقش‌آفرین باشد.


فارس استان‌ پیشرو در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری شناخته می‌شود

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس نیز در این مراسم بیان کرد: در هفته پژوهش و جشنواره‌های که در فارس و سراسر کشور برگزار شد، پرچم این استان به لحاظ قابلیت و پتانسیل در قله به اهتزاز درآمد، در ارزشیابی و ارزیابی‌های انجام شده استان فارس، شیراز و دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه اول شد.

امین کهوا اظهار کرد: امروز در دنیای پیچیده و به سرعت در حال تغییر، علم و پژوهش به یکی از ارکان‌های اصلی پیشرفت و توسعه کشورها تبدیل شده است، هیچ کشوری نمی‌تواند در عرصه جهانی موفق شود مگر آن‌که بر توانمندی‌های علمی و فناوری خود تکیه کند.
وی اظهار کرد: از آن‌جایی که استان فارس به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری شناخته می‌شود، جشنواره جهادگران علم و فناوری فرصتی است تا نخبگان و فناوران استان فارس شایستگی‌های خود را در حوزه‌های مختلف به نمایش بگذارند.

کهوا فناوران را کسانی دانست که به خوبی درک کرده‌اند که تنها راه مسیر رشد و تعالی از مسیر علم و پژوهش می‌گذرد و افزود: فناوران، مرزهای دانش را جابه‌جا کرده‌اند و در شرایط سخت با مشکلات اقتصادی و اجتماعی مواجه شدند اما با انگیزه و تلاش آن‌ها افق بلندی برای کشور متصور می‌شود.

وی تصریح کرد: هنوز نیاز است که به تلاش‌های بیشتری دست‌آویزیم و دست‌یابی به این مهم نه تنها به حمایت‌های مالی بلکه به تأمین زیرساخت‌ها، تسهیل فرآیندها و ایجاد انگیزه‌ بیشتر برای جوانان و پژوهشگران نیاز دارد، لذا باید زمینه‌های به ثمر نشستن ایده‌ها و طرح‌های نوین علمی را فراهم آوریم.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس ارتباط تنگاتنگ علم فناوری و اقتصاد را مهم برشمرد و گفت: علم، فناوری و اقتصاد نه تنها در ارتقای کیفیت زندگی بشر موثر است بلکه به ایجاد صنایع و اشتغال‌زایی نیز کمک می‌کند.
وی تصریح کرد: استان فارس با دارا بودن ظرفیت‌های عظیم در حوزه‌های مختلف علمی و صنعتی یکی از قطب‌های اقتصادی کشور است، مشروط به اینکه پژوهشگران و فناوران این استان به درستی مورد حمایت قرار بگیرند زیرا توسعه پایدار تنها از مسیر استفاده بهینه از منابع علمی و فناوری می‌گذرد.

کهوا ادامه داد: استان فارس با داشتن ظرفیت‌های علمی و اقتصادی بی‌نظیر می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها در حوزه علم و فناوری باشد.
در این مراسم تفاهم‌نامه سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با سپاه فجر استان فارس امضا شد و از برترین‌های حوزه علم و فناوری تقدیر شد.
در این مراسم از طرح‌های علمی زیر رونمایی شد:
رونمایی از نرم‌افزار هوش مصنوعی دادآفرین
رونمایی از کتاب سرآمدان، زندگی‌نامه ۷۰ شهید شاخص علمی استان فارس
رونمایی از دیتاسنتر تخصصی زیست نوآوری و دانش‌بنیان در استان فارس
رونمایی از وب اپلیکیشن مئوزیست مرجع اطلاع‌رسانی زیست‌بوم فعال شیراز
رونمایی از طرح همایش ملی کاربرد هوش مصنوعی در عمران، معماری و شهرسازی استان فارس
رونمایی از رویداد مخترعین، مبتکرین و فناوران بسیج استان فارس تحت عنوان شتاب
این جشنواره با تقدیر و تجلیل از حامیان علم و فناوری و خانواده‌های شهدا به پایان رسید.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

گزارش تصویری این خبر

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

سرمایه گذاری آلمانی ...

قرارداد واگذاری زمین به سرمایه گذار آلمانی برای را ...

انتخاب هاى خارج از م ...

«افسانه» از دلیل استقبال 5/2 میلیون نف ...

ادامه بارش‌های پراکن ...

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: پیش‌بینی‌ها ...

اپلیکیشن فراوکلا " س ...

دسترسی به وکیل و دریافت مشاوره حقوقی بیش از عقد هر ...

شـــــــيراز سومين ...

«افسانه» از افزایش قیمت میانگین هر متر ...

خريد و فروش طلا،صفر ...

رئیس اتحادیه طلا و جواهرفروشان شیراز: خرید و ...

رؤسای برتر دانشگاه‌ه ...

در آخرین روز اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات ...

نظرات